M.Engs Städkraft är en liten lokal firma med säte i Älvkarleby. Med sina 25 års erfarenhet inom städbranschen har Marleen Eng drivit sitt företag och erbjudit städtjänster åt företag, industrier och privatpersoner de senaste tolv åren. Oavsett kund är personlig service och ett noggrant utför uppdrag det viktigast i det dagliga arbetet.

I företaget finns ESA utbildning som ger rätt att utföra städuppdrag på kraftstationer. Utbildningen ESA har som mål att förebygga elfaran genom att tillämpa energibranschens säkerhetsanvisningar (ESA). Denna utbildning förnyas vart 3 år.

Miljö och hållbarhet

Att tänka på miljön och främja för en hållbar utveckling och en sund framtid är en självklarhet. Det gör M.Engs Städkraft genom att, så långt det är möjligt, använda kemikalier som är miljövänliga.

Även arbetet med hållbarhet hos personalen är viktigt och det görs bland annat genom användning av maskiner som underlättar städningen och sparar på kroppen. Det finns tillgång till kombiskurmaskin som används med städrondeller i olika grovlekar som har små små diamanter som polerar och rengör samtidigt med endast vatten. För städning på större ytor som till exempel köpcentrum hyrs maskiner in.

Här tar vi uppdrag

Företaget finns i Älvkarleby kommun och tar sig an uppdrag inom en radie av 8 mils avstånd vilket innebär bland annat Älvkarleby, Gävle, Sandviken, Storvik, Tierp, Hållnäshalvön, Uppsala och Östhammar.